maandag 12 februari 2018

Gezondheid

 Gezondheid bewerken doe je door matig te eten veel buiten zijn vind ik en bewegen vooral veel bewegen. Tja driemaal per week stap ik op mijn fiets naar mijn werk het zijn maar kleine stukjes hoor en mijn werk doe ik niet zittende op een kalme rustige manier. En daar ben ik niet van af te brengen hoe graag ze me ook willen opjagen. Ik ben al verschillende momenten in mijn leven ziek geweest en ik weet nu dat een gezonde manier van eten en veel bewegen je een voorsprong kan geven bij herstel dan mensen die een wat minder gezonde manier van leven hadden. Voorkomen kun je niet veel ziekten die je overvallen is mijn ervaring. Wel is een ontspannen manier van leven wel van belang en daar heeft het mij veel aan geschort vroeger, nu heden lukt mij dat beter.Tja door schade en schande wijs geworden. Al moet ik wel oppassen door niet teveel naar voortdurende praatprogramma`s te kijken. Die ergeren mij soms door hun oeverloos gebabbel zijn dus niet zo gezond voor mij.(glimlach)

5 opmerkingen:

 1. Een goede conditie geeft je inderdaad voorsprong bij herstel. Mijn schoonzus had er enorm voordeel van toen ze haar heup brak. Revalidatie ging voorspoedig.
  Ontspannen manier van leven, het is fijn als je dat kunt. In huize F. lukt dat doorgaans aardig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vandaag nog een flinke wandeling gemaakt en 8 km gejogd

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Novelle,

  Je hebt wel gelijk, eigenlijk zou ik wel wat meer moeten bewegen.

  Fijne zondag,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, absoluut waar... maar mijn slechte gewoonten laten zich maar moeilijk afleren.
  Behalve dan dat ergeren, het lukt me steeds beter om dat niet meer te doen. Ik zet gewoon mijn oren dicht; dan hoor ik het wel, maar ik luister niet. Vergt even wat oefening, maar oeverloos gebabbel kan dan zomaar verworden tot een aangenaam kabbelend beekje. Geen grap, echt waar. Misschien dat ik daar ook 'ns een blogje aan ga wijden ;-)
  Fijn je weer te volgen, trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen