maandag 26 februari 2018

Of heb ik het verzonnen?. Hieronder de Boek recensie op de site van Bol.com:

Wat weten vrienden met een lang, gedeeld verleden echt van elkaar? Wat is er waar van hun herinneringen en wat blijkt verbeelding? Of heb ik het verzonnen? is een geestig en ontroerend portret van een levenslange vriendschap. Met de schrijvers Herman Koch en Wanda Reisel is een nieuw literair duo opgestaan. Zij richten hun scherpe blik ditmaal niet op hun personages, maar op elkaar. Het resultaat: een intiem verslag van een onuitgesproken verbondenheid.

van Wanda Reisel heb ik 1 boek gelezen namelijk "plattegrond van een jeugd " wat ik ook fijn vond om te lezen. Van Herman Koch heb ik buiten 'Of heb ik het verzonnen?" nog nooit een boek  gelezen terwijl er genoeg titels te vinden zijn in de bibliotheek. Hmmm nou misschien neem ik er nog wel eens eentje mee. Gewoon om eens te zien hoe hij schrijft.        

Ik heb wel eens eerder zo`n brievenboek gelezen maar de titel wil me niet te binnen schieten. Zelf heb ik in 2014 openbare brieven met Marja uit Ravels geschreven dat was wel leuk en als je die brieven nog wil lezen vindt je die op de volgende link. Briefwisseling

Volgens mij zijn brievenboeken de voorlopers van het genre romans klik ; https://nl.wikipedia.org/wiki/Briefroman  eigenlijk is misschien het ook best leuk om zoiets nog weer eens te gaan doen...maar goed ik  raad
"OF HEB IK HET VERZONNEN?" aan om eens te gaan lezen!

wintergroetjes van
Novelle

PS Een Tzum-recensie van :' Of heb ik het verzonnen? ' met foto van beide brieven schrijvers erbij.
klik:
https://www.tzum.info/2017/12/recensie-herman-koch-en-wanda-reisel-verzonnen/


2 opmerkingen:

  1. Leuke tip! Het eerste boek dat ik van Herman Koch las, was 'Red ons Maria Montanelli'. Zijn toon van schrijven vond ik erg vermakelijk; tamelijk droge observaties van alledaagse dingen. De moeite waard om eens te proberen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen